torsdag 18 februari 2010

Socialtjänsten i Falköping sköter sitt uppdrag i alla fall

De har hjälpt familjen i bilen!

För den som undrar, se mitt tidigare inlägg om familjen i bilen.

Natten som gick var det 3,5 grader minus i Falköping.

Och som mamma till en egen tjej med Asperger Syndrom: guldmedalj till "Eva" och hennes man, som klarar att ta hand om sina "aspisar" till och med utan ett riktigt hem. Starkt jobbat, och all min beundran och kärlek till er! Vi som får de speciella barnen får vara starkare än de andra föräldrarna, på alla sätt!

6 kommentarer:

 1. Bravo, jag vet att vi var några som skickade mail till socialchefen från fattiga riddare, men mycket dåligt av socialtjänsten att inte fixa ett riktigt boende på en gång. Jag är icke nöjd. men som sagt dom har värme nu iallafall.

  SvaraRadera
 2. Ja, du gjorde ju din bit med råge när du lyckades jaga rätt på mailadressen till mannen som bestämmer. Tack!

  Sen kan man alltid önska sig att saker skulle hända snabbare, eller att situationer som den här då en familj med funktionshindrade barn splittras och mor och äldsta barnet bor i en bil, inte ska inträffa alls. Men inte ens i Sverige har vi ett perfekt system för att hjälpa de svagaste, så vi får som du säger vara glada för att de har värme nu. Det betyder att det jobbar riktiga människor på socialtjänsten i Falköping också.

  SvaraRadera
 3. Då kan jag tillägga att något svar fick jag aldrig på mitt mail till socialen i Falköping. Dom kanske redan då visste att det skulle bli ett litet helvete för dom styrande.

  SvaraRadera
 4. jaså, de svarade inte. Illa. Men du gjorde garanterat din bit du också, för att hjälpa familjen. Jag tror varje mail betydde ännu litet mer press för beslutsfattarna i det här fallet. Jag är väldigt glad åt att de troligen kommer få sova i riktiga sängar inatt, hela familjen :)

  SvaraRadera
 5. Vi gjorde ett gott arbete. Oavsett om det bara var 1 procent av påtryckningarna så gjorde vi vad vi kunde. För det ska vi va stolta ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med er. Vi ska vara både glada och stolta över beslutet som dom tog. Sen att dom inte svarade, det bjuder jag på.

  SvaraRadera