onsdag 24 februari 2010

Partiet Fattiga Riddare

Hur skulle det se ut i samhället, om vi i riksdagen hade ett parti som uteslutande ägnade sig att driva obeståndsfrågor?

Idag är mellan 400 000 och 600 000 svenskar överskuldsatta. Under 2009 uppgick antalet betalningsförelägganden hos Kronofogden till 1 200 000 (en miljon tvåhundratusen). Vi som lever på obestånd finns i alla län, alla yrken, och längs med hela den politiska skalan. Anledningarna till att vi är på obestånd skiljer sig, det handlar om alltifrån företagskonkurser till sjukdom eller skilsmässa. Det vi alla har gemensamt är att vi inte klarar att bära våra egna kostnader. Ungefär 100 000 av oss, eller tjugo procent av de överskuldsatta, har suttit med sina skulder sedan krisen på 90-talet, och har som enda utväg att söka och bli beviljade skuldsanering. Under hela fjolåret beviljades bara drygt 4000 personer skuldsanering. Enkel matematik säger att det då tar 25 år innan alla i den gruppen har fått hjälp. Hur många hinner dö innan de får hjälp?

Vi vill starta ett nytt parti, Partiet Fattiga Riddare, för att driva frågor om obestånd och lättnader för de människor som lever i obestånd. Vi kan inte lova något, bara göra vårt bästa för att försöka förbättra situationen. Kan du tänka dig att stötta oss i partibildandet?

Vi behöver 1500 namnunderskrifter för att kunna köra igång. Skriv ut namnlistan och skriv på, be dina närmaste om stöd för oss och posta detta till oss senast söndag 28/2 på adress

Insolvens Stockholm
Box 761
12002 ÅRSTA

Andra bloggare som skriver om detta idag är

Insolvenssthlm
Aftonbladet Blogg -Nollkoll
Dwights13.blogspot.com
nocash.blogspot.com
Johnny Rockers Blogg
Skuldsatt
Systemsnyltarna
Ljuramannen


Pingat på intressant.se och Twingly.com
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

 1. Lysande fakta... Vilket scenario.
  25 år är en lång tid att vänta. Tyvärr är man nog själv död då, men även då skulderna. Tur att döden har något positivt med sig, eller?

  SvaraRadera
 2. Men käre du, du måste ju få bli skuldfri innan dess! Eller hur? Om jag vore som dig, och hade kämpat så oerhört länge, sjutton år med skulder, då hade jag sökt skuldsanering igen och igen. Du ska definitivt in med en ny ansökan inom ett år, och får du nej en gång till så är då hela världen galen!

  SvaraRadera
 3. Nu ger vi järnet. Bra där mannan ;-)

  SvaraRadera
 4. Rocknroll!!

  Kul att få lämna kommentarer hos dig! Hade jag hetat Gert Fylking hade jag sagt Äntligen!

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet Mannan! Som vanligt. Ett parti för en så stor grupp människor behövs. Läste någonstans att nästan 900.000 lever i utanförskap i Sverige. Vi är bara 9 miljoner, ett litet, litet land. Och ändå så många som inte får vara med i samhället. Hur sjukt är inte det? Jo, ett parti behövs verkligen. Vi kämpar på!

  SvaraRadera