måndag 8 februari 2010

Lever, tror jag

Har äntligen gjort det, efter en flera månader lång nedtrappning. Är sedan drygt två dygn helt nikotinfri, och lider alla helvetes kval. Har som mest sovit två timmar på raken sen i lördags morse och har alla de klassiska abstinenssymtomen just nu, från synrubbningar och illamående till huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Det kallas för att gå Cold Turkey av en anledning.

Jag brukade tänka "Har jag fött barn utan smärtlindring, kan jag sluta med nikotinet också."
Mm. Nån gravid där ute som vill att jag ska ta hand om förlossningen? Så kan du ta över min uppgörelse med tobaken.

20 kommentarer:

 1. WOW...hoppas du lyckas, med att bl av med dessa polare ;)

  SvaraRadera
 2. Kan bara önska dig lycka till. Hoppas du lyckas. För det är sjukt mycket pengar det handlar om. Själv har tack och lov aldrig rökat. Men ärligt talat, så har jag inte råd. Det skulle nog knäcka ekonomin totalt. Lev väl önskar Familjefadern från "Skattmasen"

  SvaraRadera
 3. Tack, jag har inte rökt upp så mycket pengar men det känns ju helt klart som att jag mår bättre utan nikotin. Kul att du hittade hit! Bland de andra bloggarna här till höger hittar du flera som skriver om skulder och att leva på små medel.

  SvaraRadera
 4. Hinner egentligen inte. Det börjar nämligen närma sig om allt går åt h....e eller inte. Vi har en granne som är styrelseproffs. Han har lovat att titta på en del papper efter hustruns olycka sommaren 2005. Vad vi kan utläsa är att hustrun SKA ha rätt till ersättning, fast försäkringsbolaget säger ingen ersättning. Om vi har/får rätt betyder det att vi verkligen kan bo kvar i vårt hus. Annars ser det mörkt ut. Vet inte vad vi mer ska dra in på. Vi unnar oss ingen lyx, inte ens vardagsliv. Allt handlar om att precis existera. Samtidigt som man läser om folk som gärna betalar 1 miljon för en date med en kändis. Tala om udda världar!!

  SvaraRadera
 5. Då är det verkligen skarpt läge för er del, det begriper jag. Jag håller naturligtvis tummarna för att hustrun ska få rätt, försäkringsbolagen är ju inte alltid snabba med att betala ut så det skulle ju vara härligt om ni kunde få vinna och få liven tillbaka. Lycka till nu!!

  SvaraRadera
 6. Lycka till!

  Firar själv 8 månader som nikotinfri idag. Det var enklare än vad jag trodde. Okej, de första dagarna som du nu går igenom var en rysare men sen var det en baggis!!

  SvaraRadera
 7. Om du har klarat det, ska banne mig jag klara det också!

  SvaraRadera
 8. Det ser banne mig inte bra ut. Om vi kanske kan få delbetala vår(a) resthyra/or) så kanske det kan lösa sig. Om vi får igenom det tror vår granne att det borde gå. Han är väldigt bekymrad då han inte vill att vi flyttar. Om vår hyresvärd går med på detta, blir det ev möte imorgon kväll. Jag vet inte om han går in och hjälper oss. Ang hustruns skada är det sammanlagt över 200000:- plus räntor,m.m. Suck, så nära , men ändå så långt borta. Ibland känns livet sanslöst orättvist. Andra som vältrar sig i pengar, en annan kämpar för familjens existens. Var i kontakt med CSN idag igen ang grabbens skuld och ev studiestöd. Nya inlagor som ska skrivas, personliga brev om tillståndet i familjen, m.m. Samt intyg om att vi verkligen lever på existensminimum. Än en gång ett suck!!

  SvaraRadera
 9. CSN är hårda men inte omänskliga har jag förstått. Har du hört dig för angående intyg om hur ni lever, från t. ex. grabbens skolsköterska, eventuell kontaktperson inom kyrkan, bekanta till familjen eller liknande?

  Håller naturligtvis tummarna för er!

  SvaraRadera
 10. Tydligen räcker det med intyg från F-kassan, diverse lönespecar, m.m. Det som visar att vi inte klarar att betala vår grabbs skuld till CSN. Det är endast myndighetsintyg som gäller, annars är jag med på din linje. Det som räddar situationen är ändå dessa pengar som hustrun har rätt till. Men trots att vi visar upp papper så är det ingen som tror oss! Det är ju en garant till vår hyresvärd, att pengar finns. Men vem vill läsa papper, när det är pengars storlek som man vill läsa. Ett jättesuck igen !!

  SvaraRadera
 11. Det är svinjobbigt att sluta röka, det är en av anledningarna till att låta bli... att sluta alltså. En annan anledning till att fortsätta röka är att det är tufft och antagligen hälsosamt. Den brittiske läkaren Thomas Allison blev fråntagen sin läkarlegitimation för att han hävdade att rökning var farligt.

  SvaraRadera
 12. Mm, jag vet att det är farligt att sluta röka... jag höll precis på att slå ut en tand för att jag satt och snuttade på ett hammarskaft istället, bara av gammal vana att ha nåt i mun. Nä, inte riktigt. Men vilka abstinensbesvär man åker på då! Tar de aldrig slut?

  SvaraRadera
 13. Har idag skickat iväg en ny ansökan till CSN om hjälp med grabbens skuld/stöd. Finns personliga brev om varför dom ska ändra sitt beslut, utskrifter från våra inkomster,m.m. Så nu är det bara att hoppas på det bästa. Både för vår skull och för grabbens.
  Verkar som om hyresvärden inte går med på delbetalning av hyran. Varje dag är en pina att gå till postlådan. Finns det brev från t.ex. hyresnämnden vet man att det är nära ättestupan.
  Det känns inte riktigt bra i magen. Har varken vänner eller bekanta som man skulle kunna vända sig till. Ännu ett jättesuck!!!

  SvaraRadera
 14. Din situation, Stewball, är bland det mest destruktiva som kan drabba en människa i västvärlden, näst efter akut olycka eller sjukdom. Om man blir utsatt för ett brott och mår dåligt efteråt kan man oftast prata om det, för ingen dömer en. Om man förlorar sin partner i en olycka, eller hela sin förmögenhet i ett jätteras på New York-börsen, är det också OK att må dåligt och prata om det. Men är du fattig, på väg att vräkas och mår så dåligt att du knappt orkar gå utanför dörren när det är ljust, då är det ingen som frågar hur man mår och det är inte OK att prata om det, för folk förstår inte.

  Jag lider med dig! Har du varit in på Fattiga Riddares Forum? Där finns fler som har det tufft, några har ju hamnat hos Kronofogden på grund av otillräckliga inkomster under många års tid. Ibland kan de ge råd om hur man ska göra, och jag skulle bli väldigt glad om du kunde tänka dig att lägga ut ett anrop där också. Fler där har tagit fajten med CSN också, tro mig.

  SvaraRadera
 15. Så var det gjort. Finns numera också på Fattiga-Riddare som Familjefadern. Men man ska våga också,för det är ju ändå ett större forum att skriva i. Men jag ska försöka. Tack för hjälpen!

  SvaraRadera
 16. Du behöver inte vara blyg på Fattiga Riddares forum. Där finns människor som suttit i skuldträsket under nästan hela sina vuxna liv, och alla har djupa erfarenheter av hur det är att behöva kämpa för att överleva. Tonen mellan forumdeltagarna kan vara lite rå ibland, som i förra veckan när en tjej var dagar från att få elen avstängd när hon hade småbarn hemma, nån skäller och andra försöker trösta, men hjärtat finns där hela tiden och alla vet att vem som helst kan få problem, stora problem. Vi har även två deltagare från Kronofogden på forumet, Walker och Gadreel, och de kan hjälpa också, utifrån sina yrkeserfarenheter. Hoppas du får nytta av att delta i forumet du också!

  SvaraRadera
 17. Vi slipper i varje fall flytta. Tack för det att man får bo kvar i huset.

  SvaraRadera
 18. Har du fått besked att ni får bo kvar? Hurra, i så fall!

  SvaraRadera
 19. Helt enkelt sagolikt. Jag somnade tidigt igår. Lever med en svår tinnitus som gör att man är totalt slut vissa dagar. Så kära hustrun sa det imorse innan jag åkte till F-kassan. Vi bor kvar i huset!! Inte ska vi flytta! Underbart, sagolikt, allt man kan tänka sig. Längtar till hammocken under kastanjeträdet.

  SvaraRadera
 20. Gratulerar! Hoppas nu det löser sig med försäkringsbiten också!

  SvaraRadera