torsdag 18 februari 2010

Skjut en fattig

SVD och DN idag då. Hela 75% av de 11 500 sjuka svenskar hunnit flyttas över till Arbetsförmedlingen då de utförsäkrades vid årsskiftet, drygt 8 300 personer, fick alltså ännu mindre i plånboken med sina nya ersättningar.

Så bra, nu börjar det likna något! Mindre pengar till en grupp som inte vill arbeta, det är rätt. Det hjälper dem att komma tillbaka till ett produktivt liv, för nu är de ju tvungna att lära sig prioritera, eller hur, Littorin? Skita i onödiga utgifter som att springa hos läkaren hela tiden, köpa medicin och betala räkningar utöver hyran, elen och maten. De blir tvungna att börja tänka efter vad de vill med sina liv, och sätta igång med att söka nya arbeten som passar dem trots sjukdomarna. De har haft det för bra förut, eller hur? Bara kunna ligga kvar i sängen när andra fått gå till jobbet, och pengar varje månad från Försäkringskassan, utan motprestation. Jävla glidande, eller hur, Littorin? Bra att du satte stopp för det!

(Jag ska göra ett tillägg långt i efterhand: se Jeanettes Blogg
Tänk om jag kunde låta bli att bli så arg och försöka visa lite humor i tillvaron.)

4 kommentarer:

 1. Littorin, han är bara bäst!!! Undrar hur han skulle göra om han hade 223:-/dagen.

  SvaraRadera
 2. Om man gav Littorin en plånbok med 223 kronor?Han skulle gå på fina krogen och beställa en lunch för 223 kronor, äta den och sen stå där som ett fån och undra varför inte plånboken fyller på sig själv automatiskt.

  Långt ifrån vår verklighet lever han i alla fall. Han förnekade offentligt igår att de sjuka fått ännu mindre pengar efter utförsäkringen. Jag blir så arg...

  SvaraRadera
 3. Jag vill klargöra en sak, apropå min ovanstående kommentar: det finns bra medmänniskor.
  Det finns bra politiker.
  Det finns bra medmänniskor, och så finns det bra politiker som vill bra saker, men som gör fel för det.
  Sen finns det politiker som kan erkänna att det inte blev så bra som de ville från början.
  Och så finns Littorin.

  SvaraRadera
 4. Jag måste få skicka ett leende :) till dig, Manna, för din kommentar 14.06. Du visar visst humor i tillvaron. Det är en gåva när man sitter så pyrt til som du.

  SvaraRadera