måndag 12 september 2011

Lite plus och minus

Dagens fynd i e-posten, och precis som Lugn och Harmoni säger, det är bara att strunta i skiten.

"OBS!!!

Jag är Garry stran en respektabel långivare från Clarity Credit Management Solution .. Jag är här för att införa ett låneprogram som tillåter oss att hjälpa människor i ekonomiska svårigheter och behöver ekonomiskt bistånd.

Du behöver enkla lån?, Hade allvarliga kredit / skuld och behöver ekonomisk hjälp? Du har förkastats av banker och företag?. Detta gäller för ekonomiskt bistånd med en rimlig ränta på 3% och lånet erbjuder allt från € 20,000.00 (personligt lån) och 1,000.000.00 € (Business Lån) 100% garanterad av affärs-och personliga lån och lån utan säkerhet finns tillgängliga.

Om du är intresserad av vår lånefond erbjudande, är du vänlig uppmanas att fylla i ansökningsformuläret nedan.

(1) Fullständigt namn:
(2) Kön:
(3) beloppet av lån som behövs:
(4) Lån Varaktighet:
(5) Land:
(6) Talar du engelska?
(7) Har du sökt tidigare?

Kontakta oss på vår mail: c-credit.mgt @wss-id.org

Vi väntar på ditt svar på detta e-mail så att vi kan bearbeta den lånefond så snart som möjligt.

Tack för din förståelse

Mr Garry stran (VD)

Clarity Credit Management Solution."
Sänt från adress info@clarity.org och anmält som nätfiske.

Dagen har också erbjudit vissa positiva nyheter på skuldfronten. Från svd.se;

"Färre har skulder hos Kronofogden, och allra mest minskar det bland unga. Nya regler kring sms-lån lyfts fram som en förklaring.

Skulderna hos Kronofogden minskar, enligt företaget Soliditet. Minskningen i antalet skuldsatta i augusti i år jämfört med samma tid i fjol är bland de största bland 16-22-åringar - fyra procent bland män och sju procent bland kvinnor.

- Förhoppningsvis är det en kombination av tydligare krav kring konsumentkreditlagen, att du ska ta kreditupplysningar, men också att ungdomar har fått jobb, säger Patrik Attemark, vd för kredit- och affärsinformationsföretaget Soliditet.

Minskningen i antal skuldsatta är bland de största i åldersgruppen 16-22-år. Där tror Attemark att nya konsumentkreditlagen spelat in, med krav om kreditprövning även av sms-lån. Att eventuella blivande kreditgivare frågar runt om den personliga ekonomin innan kredit ges kan ha dubbla effekter, enligt honom."

En snabbtitt i Kronofogdemyndighetens pressrum ger en liknande positiv bild. Pressmeddelande från den 17 augusti i år:

"Sms-lånen fortsätter att minska

Antalet obetalda sms-lån minskar med 10 procent jämfört med samma period förra året, visar färsk statistik från Kronofogden. Men trots att minskningen fortsätter, så finns problemen ändå kvar för alla de som tidigare tagit sms-lån och som idag fortsätter att betala på sina skulder.

Under första halvåret 2011 inkom 14 281 ansökningar om betalningsföreläggande på grund av obetalda sms-lån till Kronofogden. Det är en minskning med 10 procent jämfört med samma period förra året.
— Det är glädjande att det trendbrott vi fick förra året håller i sig, säger Janne Åkerlund, förebyggare på Kronofogden. Det är svårt peka ut en enskild orsak till minskningen. Den nya konsumentkreditlagen, där sms-lånen inte längre är undantagna för kreditprövning, har förändrat kreditgivningen. Sms-lånens roll på kreditmarknaden har förändrats. Idag är det allt vanligare att samma kreditgivare i stället lånar ut ett större belopp på en längre avbetalningstid.

Ungdomars andel av obetalda sms-lån fortsätter att minska. Sedan första halvåret 2007 har andelen 18-25 åringar som inte kan betala sina sms-lån minskat från 40 procent till 17 procent.

— Vi tror och hoppas att minskningen bland ungdomarna beror på att de har förstått riskerna med och konsekvenserna av obetalda lån, säger Janne Åkerlund. Vi är övertygade om vikten av att samhället fortsätter ge ungdomar en möjlighet att lära sig mer om att hantera sin privatekonomi, bland annat genom skolan.

Kvinnors andel av de obetalda sms-lånen ligger kvar på samma nivå som förra året och det innebär att Kronofogden fortsätter sin satsning på att motverka kvinnors skuldsättning."

Nice. Kreditprövningen vid sms-lån gav en viss effekt. Om vi nu bara kunde trolla bort de gamla skulderna/få fler skuldsatta på fötter igen också, så... Säga vad man vill om SMS-låneföretagen, men bättre kundraggare än de när det gällde att hålla kundunderlaget varmt för inkassobolagen har nog aldrig funnits. Jag tror de har slagit det såväl det Andra Världskriget, Spanska Sjukan och Digerdöden i effektivitet när det kommit till att förstöra människors liv.

2 kommentarer:

  1. Positiva nyheter är alltid bra!

    SvaraRadera
  2. kikar in,tack för kommentaren!
    hoppas du haft en bra måndag,det har jag!

    SvaraRadera