tisdag 6 juli 2010

När man har mer pengar än förstånd

...kan man elda upp 100 000 kronor. Det är enligt uppgift vad Gudrun Schyman och hennes FI har gjort idag.

DN, SVD, AB

Oavsett att FI inte är någon välgörenhetsorganisation, kunde man ha tänkt längre. För så sent som igår gick Riksförbundet Majblomman ut och berättade att föräldrarna till 23 000 svenska barn med synfel har svårigheter att få fram pengar till barnens glasögon. Ur Åsa Welanders, SVT Rapport artikel:

"I en undersökning som Majblomman har gjort svarar nästan 40 procent av föräldrar som har barn med synfel, att de har fått skjuta upp glasögonköp på grund av ekonomin.

-Barn som lever i fattiga familjer får inte sina glasögon, säger Lena Holm, generaldirektör på Majblomman.

Kan man säga att det är en klassfråga?

-Ja, det kan man absolut säga. Det är en ekonomisk fråga, säger Lena Holm.

Tandvård och hjälpmedel för hörselskadade barn är gratis. Men med synfel är det annorlunda. Om man får något bidrag och i så fall hur stort beror på var i landet man bor."

Och i samma artikel intygar en läkare att detta får kosekvenser för barnen som följer dem upp i vuxen ålder:

"-Det kan bli en bestående synnedsättning. Man hämmar barnets synutveckling om man inte ger dem glasögon i tid, säger överläkaren Anna Lundvall."

Helt plötsligt känns det ändå ganska bra att jag inte är på plats i Almedalen. För hade jag fått FI:s Gudrun Schyman inom slagavstånd just nu, hade något kunnat gå riktigt illa.
Intressant?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

 1. Håller med dig. Det fanns en tid när jag kunde lyssna och förstå henne, men detta är bara för mycket. Detta måste vara början till slutet för hennes karriär. Hon kommer att bli påmind om den kvinna som eldade upp pengar, inte för politikern som försökte göra det jämlikt.
  För min familj är det så ofantligt mycket pengar att man baxnar. Vad tänkte hon egentligen på?

  SvaraRadera
 2. Jag har egentligen svaret själv; hon tänkte inte alls. Utan det blev som med Ronjasagan "vaffö gör di på detta sättet?"
  Tror nog ändå att Gullan ändå har lite ångest. Eller så förstår hon inte.

  SvaraRadera
 3. ...hmmm... eller så förstår hon alldeles utmärkt, men skiter i vad vanligt folk tycker, för att hon lider av storhetsvansinne nuförtiden. För om man vet hur vanligt folk lever tror inte jag att man bränner upp 100000 kr, eller hur?

  SvaraRadera