tisdag 6 juli 2010

Kronofogdemyndigheten testar nya grepp för att driva in skulder

...och testarena är naturligtvis Almedalsveckan i Visby, där ett troligen ganska stort antal skuldsatta politiker i dagarna minglar runt och raggar röster. Så vad består denna nyhet i? Ja, ni kanske minns den där artikeln i E24 som publicerades i oktober 2007, om kreativa italienska skuldindrivares rosa snilleblixt? Inte? Då citerar vi litegrann:

"Rosa kanin i skuldjakt

Indrivningsmetoderna runt om i Europa varierar, visar en mindre kartläggning. I Italien förekommer så kallad kanininkasso, där någon som är iklädd rosa kanindräkt följer efter den skuldsatte.

Syftet med kaninbesöket är att det sociala trycket ska förmå den skuldsatte att betala sin skuld, skriver Justitia Magasin. Det vanligaste är annars att ta kontakt med den skuldsatte via brev och telefonsamtal.
"

Nu har den svenska Kronofogdemyndigheten tänkt till och bestämt sig för att testa metoden. Fast bara sådär lagom, på svenskt manér. Man har köpt in rosa arbetskläder till personalen, pikétröjor närmare bestämt, och så provar man att jaga skuldsatta längs Visby innerstads kullerstensgator med tröjorna på sig i hopp om att gäldenärerna omgående ska överlämna sina plånböcker för kontant skuldreglering på plats. Bildbevis finns, titta här:"Seså, ge mig pengarna nu....!" Rikskronofogde Eva Liedström Adler i knallrosa tröja naglar fast lokalföreningen Fattiga Riddare Stockholms Per Ahlin och försöker tvinga av honom börsen.
Jag tror personligen det skulle fungera mycket bättre om Rikskronofogden tog på sig ett par rosa plyschöron också...Eller, tja, hihi...!


Nå, man kan väl ha sina uppfattningar om myndighetens nya, mjuka profil. Och om vilka metoder som är bra respektive mindre bra?

Ulrika har sin inställning klar.
The Rocker har en annan.
Nollkoll har också reflekterat över sakernas tillstånd.

Läs och kommentera - vad tycker ni? Är detta ett bra sätt för Kronofogdemyndigheten att kommunicera sina mjuka värden?Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Vi skrattar så vi gråter här. Du är för underbart vass du.

  Bästa Mannan i världen!

  //Ulrika och Per från ett för dagen iskallt Visby

  SvaraRadera
 2. Per, kom hon åt din plånbok?!? Hojta om jag ska försöka skicka mer pengar så ni kan komma hem sen... det blir ganska svårt att försöka lifta hem från Gotland om hon klår er på reskassan!!

  SvaraRadera
 3. Det där med rosa plyschöron kommer säkert nästa år. Då är KFM förhoppningsvis ännu mer pressade :-)

  SvaraRadera