måndag 5 juli 2010

Biskop Lennart Koskinen har civilkurageTack igen till alltid lika duktiga Anders Pihlblad på Politikerbloggen som var snabb med att publicera - jag lånar din bild och hoppas att du har överseende med det.

I all korthet: biskop Koskinen surnade till rejält då han upptäckte att Sverigedemokraterna hade slagit sig med precis framför Svenska Kyrkans tält i Visby, där kyrkan under pågående Almedalsvecka försöker sprida budskapet om alla människors lika värde. Tror jag det att biskopen blev sur, SD är inte riktigt kända för att tycka att alla verkligen är lika värda... tvärtom, snarare. Och till TT kommenterar Koskinen själv:

"– Sverigedemokraterna som står för ett helt annat budskap än Svenska kyrkan ställer sig två meter framför vårt tält så att vi inte har möjlighet att visa vårt budskap. De har stora högtalare så att allmänheten kan tro att det är vi som står för detta främlingsfientliga budskap, när det är precis tvärtom."

Biskopen gjorde sitt bästa för att avbryta SD:s valmöte, men fick ge med sig då det visade sig att det fanns ett polistillstånd för mötet. Jag tycker det är bra gjort av honom att protestera, och sunt att kyrkan fortsatte hålla sitt tält öppet under hela SD-evenemanget som en motvikt till det främlingsfientliga budskap som spreds.

Och med detta har Visby nu fått en alldeles egen don Camillo. En biskop med civilkurage, det känns bra :)


SVD, DN, Kyrkans Tidning

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

 1. Biskopen har missat att det är fria demokratiska val som gäller i Sverige. SD står inte för fientlighet utan frihet!

  SvaraRadera
 2. Hur var det nu det här med det kristna budskapet?

  SvaraRadera
 3. Vi får hoppas att han använder sitt civilkurage emot de övriga partierna också. Själv skulle jag gärna slå ett knytnävs slag för demokratin rätt i skallen på kommunisten Lars Ohly, som sagt civilkurage!

  SvaraRadera
 4. Inom kristendomen, liksom inom de andra jerusalemreligionerna, finns den Gyllene Regeln:

  "Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, skall ni också göra för dem."

  Med andra ord, alla människor har lika värde: du, jag och alla andra. Det står Koskinen för. Det står INTE SD för. Om Koskinen sen slår de andra partierna på skallen vet jag inte, men gör han bedömningen att ett parti gör skillnad på folk och folk, har han mitt fulla stöd att dra till dem efter behag. Oavsett partibeteckning!

  SvaraRadera
 5. Cred till Koskinen ,brunskjortorna klarar sig Sverige utan.

  SvaraRadera
 6. "Cred till Koskinen ,brunskjortorna klarar sig Sverige utan"

  Så insatt och påläst du verkar vara.
  Pinsamt korkad kommentar!

  SvaraRadera