onsdag 3 mars 2010

Rösta Fattigt!

Och det blev afton den sjunde dagen, och det var gott.

Det har gått en vecka sedan vi onsdagsbloggare började skriva för att få igång intresset för Partiet Fattiga Riddare, det partipolitiskt och religiöst obundna parti vi gärna vill ha som plattform i riksdagen, för att kunna arbeta aktivt med obeståndsfrågor. Jag är till viss del beredd att hålla med dem som säger att Partiet Fattiga Riddare är ett tecken på att de etablerade partierna har misslyckats med hanteringen av obeståndsfrågan. Men i hjärtat finns en annan vetskap: det vi inte åstadkommer nu, ganska snart, kommer vi sedan inte att kunna åstadkomma under nästa mandatperiod heller. Nu eller aldrig, så att vi får en mer mänsklig politik för överskuldsatta innan fler får obotliga skador av sin skuldsituation: medicinskt, socialt, ekonomiskt.

Och nu är det 200 dagar kvar till valet.

Sist jag frågade, hade vi fått ihop drygt hälften av de 1500 signaturer vi behöver för att kunna starta partiet. Jag är inte förvånad. När man är på botten, är det en svår uppgift att betala på biblioteket för att få en utskrift av namnlistan, och ett frimärke för sex kronor kan också vara mycket begärt, om man sätter frimärket i relation till att ett paket med den billigaste mellanmjölken kostar omkring 9,50. Köpa mjölk till ungarna eller betala porto, vad hade du valt?

Skulle du ändå vilja vara med och stötta oss, hittar du dokumentet HÄR.
Du förbinder dig inte på något sätt att rösta på oss. Du bara stödjer vårt initiativ, att starta ett parti som ska fokusera på obeståndsfrågor. Vi har nu ytterligare ett par veckor på oss att samla underskrifter. Går det så går det.

Du kan posta din underskrift (kostar ett frimärke, sex kronor) till adress

Insolvens Stockholm
Box 761
12002 ÅRSTA


Du kan även faxa listan på 08-437 599 86 (kostar ungefär tio kronor på biblioteket och vissa tobaksaffärer).

Glöm inte att du även måste skriva ditt personnummer på listan. Detta intygar bara att du är du, och dina uppgifter registreras inte av vare sig oss eller valmyndigheten, utan räknas bara av Notarius Publicus som ska kontrollera att 1500 personer verkligen har skrivit på. Mer fakta om detta hittar du HÄR , hos min bloggkollega Nollkoll.


Här kan du läsa mer om och av oss onsdagsbloggare;

Signerat Sthlm
Ljuramannen
Skuldsatt
No Cash
Villerider
Obestånd
Inspirera
Nollkoll
Johnny Rocker
Affes Blogg
Att Göra Rätt För Sig
Projekt på Riktigt
Poor Loser


Pingat på intressant.se och twingly.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. kommer att samla in namn, hoppas det räcker´
  /Janne

  SvaraRadera
 3. All hjälp mottages tacksamt, Janne.

  SvaraRadera