fredag 26 mars 2010

Äh, vi tar väl en till, va? Mera allsång...

...i vardagsrummet, sen ska jag och min korg med istoppad plastpåse ta en repa ut i vårsolen och plocka lite pantburkar :) bara för att det är fredag och snön äntligen är på väg bort.

10 kommentarer:

 1. Du samlar väl nu och inväntar höjningen på panten!?

  SvaraRadera
 2. Vet du att de jä**arna kommer skilja på burk och burk! Så de burkar som tillverkas nu kommer man fortfarande bara få 50 öre för, och de som tillverkas till hösten ska förses med märkning "Pant 1 kr" från start. Så oavsett om jag plockar balkongen full får jag fortfarande bara 50 öre st för dessa... snåljåpar!

  Jaja. Ungefär 3 kr vart det idag, det är fortfarande för mycket snö ute.

  SvaraRadera
 3. En gammal trotjänare. Skulle vara fint att ha som inledning till Lyxfällan.

  SvaraRadera
 4. Noomi: du är ett geni! Att ingen har tänkt på det förut?

  SvaraRadera
 5. Hallelujamoment blev det idag när jag var ute & gick m M och "surkärring" som jag är (eller eg. ett stort fan av HållSverigeRentPelle) städade upp lite (1 snusdosa i plast) efter andra i vårt fina naturreservat. Hur svårt kan det vara att slänga skräpet i soptunnorna som är utplacerade över hela stranden...? Iallafall, när jag slängde skräpet låg det 2 st 2 L colaflaskor överst. Häpp, 4:- bara för att jag plockat en snusdosa... Häpp&tack

  Gott att folk slänger pengar omkring sig sådär tycker jag!
  Oj vilket långt inlägg om 4 kronor, där ser man vad olika människor värderar "skräp".

  Ha nu en härlig helg & må din väg kantas med pantbara burkar/flaskor ;0)

  M-matte

  SvaraRadera
 6. M-Matte: ibland bli man glad! Och 4 kronor är också pengar, så det så. Fler borde ta vara på dem... Men det ska också sägas hur mycket folk stirrar när de möter nån som plockar pant. Det är en skvallerbytta utan like om hur man har det med ekonomin. Det sticker kanske inte så mycket om man ser bra ut med fina kläder och bara böjer sig efter en pet-flaska, men när man travar runt med en kasse och skannar av vägkanten så SYNS det hur det står till.

  Mötte själv en av våra lokala topp-politiker (m)en dag förra sommaren. Han i joggartagen, jag i raggaölburkstagen, vilket han såg, för han kom rännande lite olämpligt...han kände igen mig då vi träffats i "bättre" sammanhang, och han höll på att jogga ner i diket på kuppen. Förstå så jag skämdes. Men jag kommer fortsätta plocka ölburkar för det.

  SvaraRadera
 7. Det är alltså ädelmetall och olja vi pratar om. Här talar en expert:

  http://magnaten.blogg.se/

  En blogg som levde ett tag tills dess författare tröttnade och tyckte sig ha mjölkat ut det mesta av ämnet...

  SvaraRadera
 8. Jag hör vad du säger "böja sig/skanna av" men ändå tror jag på att om alla plockar burk även de som inte behöver för eget bruk då kan de skänka till välgörande ändamål)mår både plånbok & miljö bättre. Aluminium bryts aldrig ner och för plast tar det en hel evighet.
  Som sagt ändamålet helgar medlen så håll huvudet högt och skit i andra!
  Här i stan har folk plockat burkar i årtionden och det är nog bara ett fåtal som lyfter på ögonbrynet. Vet en familj som bet. av sitt hus på detta sätt. De skrattar nog hela vägen till banken..;0)

  M-matten

  SvaraRadera
 9. *hehehe* jo, jag motiverar mig också med miljöargument ibland... men det är välkomna pengar i första läget. Man får väl hoppas man slipper joggande lokalpolitiker i sommar :)

  SvaraRadera
 10. Tog med mig ungen o hunden o gick en långpromenad idag med plastpåsen i högsta hugg. Hittade en hel del burkar utefter vägen o vovven var så duktig så och hämtade burkar ur dikena. Och i slutet av promenaden så hittade vi en ica-kasse med ölburkar. 22,50 kr tjänade vi idag. Wihoo =)

  SvaraRadera