torsdag 25 mars 2010

Mannan sjunger allsång hemma i vardagsrummet. Högt! Grannarna bankar i väggen...

...för nu ska nästa hyresavi snart betalas in, och hyresvärden vill ha sextio kronor till av mig varje månad från och med nu. Nästa hyreshöjning kommer redan till årsskiftet. På knappt nio år har min hyra brakat iväg med tusenlappen, och jag har inte bytt boende, nejdå, jag betalar tusen kronor mer idag för samma lägenhet som jag har hyrt i mer än nio år nu... så nu vore det bra om Försäkringskassan kunde bestämma sig för om jag ska få något bostadsbidrag eller inte, så jag kan börja räkna på hur jag ska klara hyran i sommar också. En dag i taget, en månad i taget. Rätt vad det är kommer jag vara en gammal Manna, och då får staten lösa slutförvaringen av mig. Det ser jag fram emot!

7 kommentarer:

 1. Bilden du lagt in Mannan. Skall den illustrera slutförvaringen? För vad jag läst så finns det förslag på att man kan skjutas iväg ut i rymden med en raket nu.

  SvaraRadera
 2. sjung på! Sjung högt! Sjung så ofta du kan.

  SvaraRadera
 3. *hehehe*

  Noomi, jag tror bilden kommer från skivomslaget till Blå Tågets LP där låten var med från början. Fast rymden lät också väldigt bra! Så får man åka på EN långresa innan evigheten iallafall, när man nu inte har råd med Mallis på semestern. Eller råd med någon semester alls, för den delen.

  "Sida vid sida, tillsammans hjälps de åt
  Staten och kapitalet, de sitter i samma båt...!"

  Är det valåret, eller har man blvit så jäkla galen nu att alla spärrar har lossnat, tro? Boppa omkring och skräna med i gamla progglåtar, det är kanske dags att skriva in sig nu? ;)

  SvaraRadera
 4. Hyra och staten tar hand om oss...det var roligt...Sedan en raket byggd på toblerone som smälter i rymden ...jag ser allt framför mig...över en halvmiljon människor som flyter omkring viktlösa i rymden...;)

  SvaraRadera
 5. Tack för sången, en av mina absoluta favoriter genom åren av med text av Leif Nylén, min absoluta favorittextförfattare vid sidan av Povel Ramel. Hiphopparna borde studera hantverket!

  Budskapet blir klarare för varje dag som går och stämmer förutom din (och min)hyra även in på idén med jobb- och utvecklingsgarantin, där jag f ö just nu sitter och författar denna kommentar på Försäkringskassans betalda tid.

  SvaraRadera
 6. Du Ljura? Klaga inte på att staten betalar dig(om än alldeles för litet) för att skriva och läsa andra bloggar! Det är helt rätt och riktigt! Kallas kulturstöd i en del sammanhang, och du borde ha betalt på heltid för att blogga. Och jobb gav det ju, om än i liten skala, när din blogg gav eko i Folkbladet Östgöten :)

  Inspirera: Tobleroneraketen... är det en sån man använder i fel h*l? Fniss!! (Shhhh - jag har INTE skrivit det där. Aldrig! Bara så du vet förnekar jag den kommentaren intill min död!)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera