fredag 29 januari 2010

Det är bra

Självkritik är nyttigt. Jag har tittat på det jag hittills har hunnit skriva, och inser att jag i stort sett har ägnat mig åt två saker: att gnälla för att jag har för små resurser, och att gnälla för att jag har svårt att få resurserna att räcka till allt familjen behöver. Det ger nog en sned bild av den jag är, så idag ska jag försöka visa en annan sida. Jag har nämligen mycket att vara tacksam för också. Till exempel:

Det är bra att försäkringskassan går in och hanterar sjukersättning för timanställda, när vi som har små företag kämpar för att hålla nere kostnaderna.

Det är bra att jag är tillbaka på kontoret, efter att ha legat hela veckan.

Det är bra att jag inte kastar texter bara för att jag inte alltid hinner skicka dem. Arga brevet till DI:s redaktion låg kvar på skrivbordet, och fick bli grunden till mitt förra blogginlägg när jag hade feber och frossa i onsdags.

Det är bra att gula ärtor inte kostar särskilt mycket, och att de sköter sig själva på spisen när man inte orkar stå i köket någon längre stund. Ärter är verkligen tacksam mat: man får en jättekastrull ärtsoppa på bara ett halvt paket torkade ärtor och den smakar riktigt gott även utan fläsk.

Det är bra att min projektledare och rumskamrat har semester idag, för ärtor är en musikalisk gröda (även om jag inte lider av det själv utan luktsinne). Dessutom slipper jag smitta henne om hon inte är på plats.

Det är bra att min katt har förlåtit mig för att jag nös henne rakt i ansiktet härom kvällen. Hon sov på min arm i natt, och det var också väldigt bra för hon värmde gott.

Det är bra att det finns fläckmedel, för jag kan nog få köksmattan ren igen, tror jag, fast jag spillde en halv tallrik gröt med blåbärssylt på den när jag nös för femhundrade gången igår.

Det är bra att toapapper är billigt när man köper hem i balar, för det går en rulle om dagen nu bara till min rinnande näsa.

Det är bra att apoteksmonopolet har upphört, och att jag kan spara tre kronor på varje förpackning receptfria värktabletter jag eventuellt måste köpa om febern inte släpper snart.

Det är bra att jag är sjuk nu, för då kanske jag pigg igen nästa onsdag då jag ska ta årets (och företagets) viktigaste kundmöte. Vi ska omförhandla ett leverantörsavtal, och jag behöver vara fullständigt klar i huvudet när jag ska stå upp emot en av länets tyngsta affärskvinnor.

Det är bra att det är fredag, för redan klockan tre i eftermiddag kan jag önska personalen en trevlig helg, larma kontoret och gå raka spåret hem för att vara sjuk färdigt.

Man ska tänka positivt!

3 kommentarer:

  1. Tänka positivt och skriva roligt! F-n vad jag garvade. Snäll katt du har, också. Min river och biter mig bara jag råkar harkla mig när han sover på min arm.

    SvaraRadera