lördag 3 april 2010

Lite tacksägelse i påskfriden

Man glömmer så gärna att det alltid finns något att vara tacksam för. Stilla veckan är snart över, och jag ska försöka sammanfatta vad jag har att glädjas över för stunden.

- Jag är glad att snön har smält bort och att det så smått börjar bli vår ute. Jag har ett gammalt spetsglas med tussilago stående på soffbordet, och jag har sett de första citronfjärilarna för året, så nu är det inte långt kvar.

- Jag är glad att jag hann se ormen på stigen i tid idag, så jag slapp trampa på den. Nog för att mina gummistövlar tål ett hugg, men ormen hade nog inte tålt att bli trampad på.

- Jag är glad för ytterligare ett dygn utan nikotin. Sammanlagt är jag nu uppe i 56 dygn i sträck. Fira ska jag göra när det gått ett helt år.

- Jag är glad att de första stenmurklorna lär gå att plocka om drygt fyra veckor, om vi bara slipper få mer snö.

- Jag är glad att jag fick se de första skotten av hundkex i det torra fjolårsgräset idag, för då är det inte långt kvar till de första nässlorna kan plockas till soppa, och jag kan få färsk gräslök på smörgåsen igen.

- Jag är glad och tacksam för att Kronofogdemyndigheten inte bara jagar skuldsatta utan också arbetar för att hjälpa ungdomar som blivit skuldsatta genom andras handlingar, och att till att börja med landstinget i Uppsala tagit till sig av myndighetens förbön och stryker ungdomarnas skulder.

- Jag är glad att landstinget i Östergötland låter bli att kreditpröva vårdsökande som inte har betalkort och istället fakturerar oss utan extrakostnader. Ja, jag har sökt hjälp för mina sömnstörningar nu, vi får se vad det leder till.

- Jag är glad för att jag kan låna hem en dator från företaget när vår gamla gick sönder, så vi kan ordna alla grundläggande behov hemifrån igen, vare sig det gäller läxor eller betalningar av fakturor.

- Jag är glad att den lilla Mannans pappa hörde av sig till lilla Mannan tillslut och gratulerade henne på födelsedagen. Även om han glömde bort henne från början hade det varit värre om han inte hört av sig alls, och man får vara nöjd med det lilla.

- Jag är glad att jag fortfarande kan känna tacksamhet när något för en gångs skull går bra. När jag satt och gjorde fakturaunderlag i tordags såg jag att det verkar bli en peng över så jag kan få litet lön i slutet av april, och den tacksamheten har jag levt på sedan dess. Hoppet är det sista som lämnar människan, eller hur?

Med det skrivet tänker jag släcka datorn en stund och lägga mig för att se om jag kan få vila middag en timme. Har jag tur fungerar det, och då har jag ytterligare något att vara tacksam för mot påskaftons kväll. Det låter väl inte så dumt?

6 kommentarer:

 1. Jag är tacksam över att jag har din blogg att läsa.

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. jag är oxå tacksam att jag har din blogg att läsa,den är jättebra!
  idag bjuder jag på ungstekt falukorvs recept i bloggen,kika in för tips!
  hade du en bra påskafton?

  SvaraRadera
 3. Ja, påsken är fantastisk i år, vilket solsken!! Idag har jag sett ett par tranor (herreminje vad de kan tuta högt) och en rådjursbock som blev riktigt sur och brölade när jag kom tassande på stigen, för honan blev rädd för mig och stack iväg. Det är visst parningstider på gång? *hehe* bra att nån får lite action!

  SvaraRadera
 4. näää,stackars bocken,han brölade säkert för att du störde dem när de skulle till...hehe

  SvaraRadera
 5. ...och så vaknar man på morgonen på annandag påsk, och då har det SNÖAT! *suck*

  SvaraRadera