måndag 2 augusti 2010

En favorit i repris - Problem i förorten

En av mina absoluta favoritbloggare, Dwight, påminner idag om vikten av att ta reda på vad folk egentligen har i huvudet INNAN man går till vallokalen och gör ifrån sig. Idag har han studerat moderate Fredrik Reinfeldt närmare, och skriver som följer:

"När fattigdomen då ökar och regeringen vill visa att den minskar... fast den egentligen ökar, vad kommer man då att göra? Kommer man ännu en gång att ändra räknesätt eller kommer man att sänka gränsen som skiljer fattig från ”ickefattig”? Om man går på den sistnämnda linjen, vad kommer att hända med det ekonomiska bistånd som Björd Dahlén hänvisar till i sin skrift? Kommer man att sänka det? Vad kommer att hända med det så kallade normalbeloppet som kronofogden måste ta hänsyn till vid löneutmätning? Kommer man att sänka det ännu mer? Vad händer med de gamlas pensioner? Ska dom att sänkas ytterligare? Vid vilken nivå går smärtgränsen? När kan man inte sänka nivån lägre?

”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.” skriver Fredrik Reinfeldt på sidan 112 i sin bestseller ”Det Sovande Folket”. Den kan ni ladda ner här, både gratis och lagligt. Med lite vilja så går det att äta sig mätt på 10 - 15:- om dagen, är det en rimlig gräns Fredrik?

När börjar folk försvara sig?"Jag är benägen att hålla med Dwight och hans hustru Rachel i allt de skriver, ty de är sympatiska människor, och vill passa på att nedan visa en av familjen Dwights absoluta favoritvideos, en liten snutt ifrån ett viktigt och givande politiskt möte då vår absoluta grädda bland svenska politiker gör ett besök ute hos just Reinfeldts sovande folk.

The Dwights brukar se denna lilla filmsnutt tillsammans under andaktsfull tystnad varje fredag kväll. Det är trösterikt för dem, liksom för andra svenskar som har det svårt, att vi har så bra politiker här i landet, med så kärleksfull människosyn och så god insikt i hur Verklighetens folk har det. Sistlidna fredag greps Dwight av stundens allvar och känsla så till den grad efter kvällens filmvisning, att han till fots och utrustad med en bensindunk och fackla gav sig av emot Hufvudstaden för att personligen gratulera huvudrollsinnehavarna till deras goda insatser. Tyvärr kom han inte så långt då resan fick avbrytas på grund av storm och hagel (helt normalt väder sommaren 2010), men jag misstänker att han kommer göra ett nytt försök ganska snart. Och då misstänker jag att vi är flera som vill följa med honom.

11 kommentarer:

 1. Birgit Friggebo gör här en klassiker. Hon är för alltid förknippad med denna "We shall overcome". CalleB är här klart distanserad. Kan tänka mig att BF fortfarande har mardrömmar om denna händelse, men det tycker jag vi bjuder på.

  SvaraRadera
 2. Jepp!! Den där lilla filmsnutten är en klassiker *hehe* Vad tänkte hon på, tro?

  SvaraRadera
 3. Ärligt, hon tänkte inte alls. Hon försökte rädda en situation som blev henne övermäktig. Sen tror jag att hon inte märkte det, då hon var helt inne i föreställningen. Men som sagt, klassiker.

  SvaraRadera
 4. Den stora frågan är? Vad hände med vår Välfärd?

  Rikare blir ännu rikare, på de fattigas bekostnad! Kan det vara rimligt och hur länge kan det få fortgå?

  Dags för nya partier i riksdagen...

  SvaraRadera
 5. Vi får väl hoppas på ändring efter tredje söndagen i september. Men oavsett vem som vinner är det ju inte förrän efter ett par år man börjar kunna se vilka vallöften som hålls och vilka som bara var struntprat. Så det som sägs idag är inte mycket värt oavsett vilket parti det kommer ifrån.... det är handlingarna som räknas!

  SvaraRadera
 6. Ryser - vilken läbbig film det där är. Usch. Av politiker förväntar man sig alltid mer än den bistra verkligheten att de bara är vanliga, små människor hela högen.

  Tyvärr alldeles för välbetalda sådana....

  Snyggt av Reinfeldt att tycka att folk ska klara sig själva på ingenting...

  Och hur kommer det sig att nivån inte ligger högre än så i Sverige år 2010. Jag bara undrar jag....

  SvaraRadera
 7. Jag har ingen eller något parti som jag vill rösta på...var är omtanken och vad blev det av jämlikhetens villkor. Är förvirrad och arg nu...och jag är trött på att vara arg ;)
  Inspirerar med en ny blogg MDAMZ

  SvaraRadera
 8. ...då ska jag gå in och läsa där under helgen. Så fort jag sjungit klart:

  "Wiii shall ouverkaaaaaam.... wiiii shall ouverkaaaaam... " (nasalt gnällande läte)

  ;)

  SvaraRadera
 9. Input helt utanför överskriften: Här nere hos oss dignar blåbärsrisen av blåa bär. Blåbär..! Tänka sig att de syns så bra trots allt ris i skogen..?
  Kom hit vet ja och glädj oss med din närvaro och smaskiga b-b-paj ;=) Skulle gärna plocka dessa delikatesser själv och bjuda på kaffekalas om det inte vore för den dinosarie-gamla-kroppen som belägrar min själ.

  Allt väl med dig och din familj Stor-Manna? Speciellt undrande är M som är lite nyfiken på pälsklingen i familjen.
  Nu är detta inte ett Yberseriöst inlägg ala brev till kronofogdar etc men ändå; om du visste hur väl vi önskar dig, de dina och alla andra runt omkring er. Även om det inte märks svart på vitt så finns det andra vägar att gå och vi väljer med omsorg.

  *allt det bästa till er och goa buffarmenosen
  M&m-matten

  SvaraRadera
 10. jag har hittat något VÄLDIGT intressant:

  http://api.ning.com/files/kslTY5pEsagt-f6VGjsSJnBPuW3*lndDiEcW3jmNbgLAG7fEYMTeUXDJJMkn-54ptpa7UgbFXVq3rag8lv4YQciqWlth-5Td/sanningen_om_alliansens_sjukregler2.pdf

  kopiera länken och listra in i adressfältet och tryck på enter...skrämmande läsning,MINST sagt...

  SvaraRadera
 11. hej.
  vad händer,varför skriver du inte???

  SvaraRadera