söndag 2 maj 2010

...och mesen som i holken bor...

Förlåt mig, jag har inte hunnit skriva så mycket som jag velat den sista tiden. Uppdatering kommer, men tills vidare vill jag spela något för er, en visa jag själv går och gnolar på när vår Herre nu i lövsprickningens tid visar oss sin livsgivande kraft på varje liten trädgren....

4 kommentarer:

 1. Vill inte stressa på dig på något sätt - men - är allt väl med er?

  M-matten

  SvaraRadera
 2. Jag håller på att jobba ihjäl mig i sista rycket före sommaren, och anstränger mig för att få sova på nätterna, med lite kemisk hjälp (ångestdämpande)... så jag kommer tillbaka men det tar nog en stund till tyvärr. Tack för omtanken!

  SvaraRadera
 3. Vet inte om du uppskattar recept så här på bloggen men här är ett iallafall som jag gillar.
  (Smakar lika bra utan tillbehör)

  Var försiktig med dig!!
  /m-matten

  Nässelplättar
  2 ägg
  2,5 dl mjölk
  2 dl crème fraiche
  1 tsk salt
  2,5 dl vetemjöl
  1 msk smält smör
  1 liter späda nässelblad

  Vispa ihop plättsmeten och blanda allra sist ner de väl sköljda nässelbladen. Stek plättar och servera tillsammans med finhackad rödlök och en klick gräddfil/crème fraiche.

  Nässelinspiration hittade jag på SvD.

  SvaraRadera
 4. Recept mottages gärna :) Jag har trots en blytung trötthet i kroppen lyckats gå ut och rafsa åt mig ungefär 5 liter nässlor, förvällt, hackat och fryst. Ska helt klart testa plättarna längre fram i år. Det smakar bra med nässla i hembakat bröd, så varför inte?

  Har lite ont i samvetet för att jag inte orkar skriva just nu, men det är bara en kort rusch kvar på jobbet nu och sen blir det säsongsslut och jag kan få vila upp mig lite - hoppas jag. Då får tangentbordet stryk igen ;)

  SvaraRadera